Elérhetőség

Magyar Regionális Tudományi Társaság (MRTT)
7621 Pécs, Papnövelde u. 22. Postacím: 7601 Pécs, Pf. 199.
Tel: 72-523-800
Fax: 72-523-806
E-mail: mrtt@mrtt.hu
Facebook: mrtt.hu

Közérdekű adatok

  • Számlaszám:
    MBH Bank Nyrt.
    50800111-11090603
  • Adószám:
    18323038-1-02

Nyelvek

Navigáció

Belépés

Megalakult az MRTT új szakmai tagozata, a Faluszemináriumi Kutatóműhely

2021 áprilisával megalakult a Magyar Regionális Tudományi Társaság első önálló szakmai tagozata.

Az MRTT-nek ezidáig csak ac hoc szakmai műhelyei működtek, a folyamatosan tevékenykedő hazai és határon túli regionális tagozatok melllett. Az MRTT elnöksége egyhangúlag támogatta a kezdeményezést, mert az új tagozat a társasági működés – a tagozatok közötti együttműködés – új minőségét jelenti.

A Faluszemináriumi Kutatóműhely 2007 óta működött a gödöllői Szent István Egyetem keretei között. Munkája, eredményei évek óta megjelentek az MRTT programjaiban, elsősorban a Közép-magyarországi Tagozat rendezvényei (kerekasztal-beszélgetések, kutatói beszámolók, tanulmánykötet-bemutatók stb.) között. A közel másfél évtizedes munka célja, hogy nyolc mintahelyen, a megismerés fókuszába tett falvak értékeit, jellegzetességeit, problémáit feltárják, dokumentálják. A rendszerváltás utáni társadalmi, gazdasági folyamatok monitorozásával olyan összefüggések, problématerületek, jó gyakorlatok feltárására is mód van, aminek egyszerre van haszna a konkrét helyszínek vidék- és területfejlesztésében, a területi szakemberképzésben (diákokat is bevonnak a kutatómunkába) és a regionális kutatói szakmában is, hisz az ügy társadalompolitikai, szakmapolitikai értelemben is fontos. A műhely szakmai előéletéről, eddigi tevékenységéről a tagozat honlapján lehet tájékozódni: www.faluszeminarium.hu

Az új tagozat feltett szándéka a faluszemináriumi kutatóhálózat bővítése, amihez minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A Faluszemináriumi Kutatóműhely vezetője: Nagyné Molnár Melinda PhD (földtudományok), egyetemi docens, Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem (E-mail: melindamolnar@yahoo.com)

Link1 | Link2 | Link3

© MRTT 2012. All Rights Reserved.