Elérhetőség

Magyar Regionális Tudományi Társaság (MRTT)
7621 Pécs, Papnövelde u. 22. Postacím: 7601 Pécs, Pf. 199.
Tel: 72-523-800
Fax: 72-523-806
E-mail: mrtt@mrtt.hu
Facebook: mrtt.hu

Közérdekű adatok

 • Számlaszám:
  MBH Bank Nyrt.
  50800111-11090603
 • Adószám:
  18323038-1-02

Nyelvek

Navigáció

Belépés

MRTT tisztújító közgyűlés – Pécs, 2023. november 2.

Az MRTT idei közgyűlésén tisztújításra kerül sor. A Jelölőbizottság augusztusi közleménye a tovább feliratra kattintva elérhető. Kérjük, rövid indoklást tartalmazó személyi javaslataikat 2023. október 2-ig küldjék meg!

 

A Jelölőbizottság 2023 augusztusi közleménye:

 

Tisztelt Tagtársam!

Az MRTT 2023. évi közgyűlésén tisztségviselő-választásra kerül sor. A közgyűlés a megszokottak szerint a vándorgyűléssel egyidejűleg kerül megrendezésre. A program itt érhető el. A 2023. május 23-i elnökségi ülés alapján Jelölőbizottság került felállításra. Elnök: Kárpáti József. Tagok: Bokor Béla, Molnár Tamás, Nagyné Molnár Melinda, Pénzes János, Szendi Dóra (hazai tagozatvezetők) és Ricz András (határon túli tagozatvezető). A Jelölőbizottság elérhetőségei a társaság honlapján olvashatók.

A Jelölőbizottság arra kéri az MRTT tagjait, hogy – regionális, diszciplináris, intézményi, nemi, életkori stb. szempontok figyelembevételével – ajánlásokkal segítsék az előkészítő munkát.

Kérjük, hogy rövid indoklást is tartalmazó személyi javaslataikat 2023. október 2-ig küldjék meg a Jelölőbizottság elnökének (Karpati.Jozsef@nje.hu) vagy valamely tagjának elektronikus levélben!

 

Májusi ülésén az MRTT Elnöksége egyúttal az alapszabály módosítását is kezdeményezte!

 

A 2019–2023 közötti tisztségviselők névsora elérhető a társaság honlapján. Az eddigi tisztségviselők újraválasztása bármelyik pozícióra lehetséges, egy kivétellel: Gál Zoltán harmadik ciklusra nem jelölhető elnöknek. Az Elnökség póttagja és a Számvizsgáló Bizottság póttagja tisztségekre nem kérünk javaslatokat, az a választáskor automatikusan alakul (az lesz a póttag, aki a megválasztott tagokat követően a legtöbb szavazatot kapta).

Tisztségviselői helyek (14):

 • 1 elnök (az elnök jogai és feladatai érdemben nem változnak, az elnök képviseli a társaságot a nyilvánosság előtt);
 • 1 főtitkár (az eddigi titkári feladatkör bővül önálló és általános képviseleti joggal, feladata a társaság működésének biztosítása, az MRTT képviselete más szervek és a hatóságok előtt);
 • 1 titkár (a főtitkár helyettese, képviseleti jog nélkül, az alakuló ülésen az elnökségi tagok saját maguk közül választják meg, konkrét feladatok ellátása: pl. számlázás, közösségi média, pályázatok);
 • 8 elnökségi tag, melyből 3 alelnök (jogaik és feladataik nem változnak; az alakuló ülésen saját maguk közül választják meg a 3 alelnököt, akik közül egy a határon túli, egy a területpolitikai, egy a nemzetközi kapcsolatokért felelős);
 • 1 számvizsgáló bizottsági elnök (jogai és feladatai nem változnak);
 • 2 számvizsgáló bizottsági tag (jogaik és feladataik nem változnak).

Kérem, győződjön meg róla, hogy tagdíját rendezte! Ez a feltétele a tisztújítási folyamatban való aktív részvételnek. Az a tag jelölhet, illetve az a tag jelölhető valamely tisztségre, aki rendezte MRTT-tagdíját és a társaság honlapján a tagok menüpontban található listán szerepel. A november 2-i közgyűlésen az a tag rendelkezik szavazati joggal, aki 2023. október 25-ig rendezte tagdíját (aktuális tagdíjak és taglista). A tagnyilvántartással kapcsolatban keresse Rácz Szilárd titkárt a (72) 523 800 telefonszámon vagy az racz.szilard@krtk.hu e-mail címen. Amennyiben társaságunkba belépése óta megváltozott az elérhetősége, illetve más adata, kérjük töltse ki a honlapunkon található adategyeztető lapot!

Üdvözlettel
Kárpáti József, a Jelölőbizottság elnöke

Link1 | Link2 | Link3

© MRTT 2012. All Rights Reserved.