Elérhetőség

Magyar Regionális Tudományi Társaság (MRTT)
7621 Pécs, Papnövelde u. 22. Postacím: 7601 Pécs, Pf. 199.
Tel: 72-523-800
Fax: 72-523-806
E-mail: mrtt@mrtt.hu
Facebook: mrtt.hu

Közérdekű adatok

  • Számlaszám:
    MBH Bank Nyrt.
    50800111-11090603
  • Adószám:
    18323038-1-02

Nyelvek

Navigáció

Belépés

Fiatal Regionalisták XIII. Konferenciája

Életutak és karrierlehetőségek tértudományi PhD-fokozattal
az akadémiai pályán túl

Győr, 2023. szeptember 22.

Immáron tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre Győrben a Fiatal Regionalisták Konferenciája, amelynek célja lehetőséget teremteni a tudományág fiatal és tapasztalt kutatói számára egyaránt kutatási eredményeik bemutatására, felvetéseik megvitatására, eszmecsere folytatására. A konferencia részletes programja elérhető a tovább feliratra kattintva.

A Magyar Regionális Tudományi Társaság, a KRTK Regionális Kutatások Intézete Nyugat-magyarországi Tudományos Osztálya és a Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola ezúton tisztelettel meghívja Önt a Fiatal Regionalisták Konferenciájára. A Fiatal Regionalisták Konferenciáját tizenharmadik alkalommal szervezzük meg Győrben. A konferenciasorozat ötlete negyedszázada fogalmazódott meg, célja lehetőséget teremteni a tudományág fiatal (és tapasztaltabb) kutatói számára kutatási eredményeik bemutatására, felvetéseik megvitatására.

A rendezvény plenáris előadásai hagyományosan egy-egy téma köré szerveződnek. Idén azt kívánjuk bemutatni, hogy az akadémiai (oktatói-kutatói) életpályán túl milyen karrierlehetőségek adódnak azoknak, akik megszerezték doktori fokozatukat. Ehhez az elmúlt évtizedben tértudományi (térrel, területiséggel foglalkozó) doktori disszertációt sikerrel védett, napjainkban nem egyetemen-kutatóintézetben dolgozó kollégákat kérünk fel, hogy életútjukon keresztül tárják fel, mi volt annak idején a motivációjuk, hogy értékelik a doktori képzést és milyen az akadémiai pályán (innen és) túl, ha van PhD-fokozatunk.

A szekcióülésekre a megszokottak szerint a fő témától eltérő előadásokkal is várjuk doktoranduszok, fiatal oktatók, kutatók, szakemberek jelentkezést! A szervezők nyitottak a regionális tudomány új területei és a térrel, területiséggel foglalkozó társtudományok irányában! A szekciók ezért a beérkezett absztraktok alapján kerülnek kialakításra.


Program:

2023. szeptember 22. péntek          Plenáris ülés, szekcióülések

 

A RÉSZLETES PROGRAM ITT ÉRHETŐ EL (pdf)

 


Részvétel:

Jelentkezési lap és absztrakt beküldés meghosszabbított határideje: 2023. szeptember 8. péntek

(Absztrakt kiértékelés: 2023. szeptember 11-ig.)

Online jelentkezési lap: http://www.mrtt.hu/FRK2023_jellap.html

A konferencián való részvétel díja bruttó 15.000 Ft. Egy előadó legfeljebb egy előadást tarthat (társszerző több előadásban is lehet).

Publikáció: A legjobb előadások kiajánlásra kerülnek a Tér-Gazdaság-Ember c. folyóiratnak szakcikként történő megjelentetésre.

 

Várunk szeretettel minden regionalistát és térrel, területiséggel foglalkozó kutatót, szakembert!

Üdvözlettel: Prof. Dr. Dusek Tamás egyetemi tanár, iskolavezető, SZE RGDI
Prof. Dr. Hardi Tamás egyetemi tanár, osztályvezető, KRTK RKI NYUTO
Rácz Szilárd titkár, MRTT


TÁMOGATÓ

A Magyar Regionális Tudományi Társaság 2023. évi tevékenységét - így Fiatal Regionalisták Konferenciáját is - a Magyar Tudományos Akadémia támogatja.

 


KAPCSOLAT

Rácz Szilárd titkár, MRTT (72) 523 800 szracz@rkk.hu

Link1 | Link2 | Link3

© MRTT 2012. All Rights Reserved.