Elérhetőség

Magyar Regionális Tudományi Társaság (MRTT)
7621 Pécs, Papnövelde u. 22. Postacím: 7601 Pécs, Pf. 199.
Tel: 72-523-800
Fax: 72-523-806
E-mail: mrtt@mrtt.hu
Facebook: mrtt.hu

Közérdekű adatok

  • Számlaszám:
    MBH Bank Nyrt.
    50800111-11090603
  • Adószám:
    18323038-1-02

Nyelvek

Navigáció

Belépés

Regionális Tudományért Díj

A Magyar Regionális Tudományi Társaság a regionális tudomány területén végzett kiemelkedő kutatói, oktatói és tudományépítő tevékenysége elismeréseként a Regionális Tudományért Díjat (korábban kitüntető címet) adományozza annak a természetes személynek, aki kiemelkedő munkásságával hozzájárult a regionális tudomány fejlesztéséhez és a Társaság céljainak megvalósításához. Adományozásáról az elnökség javaslatára a közgyűlés dönt.

A díj első alkalommal 2012. november 22-én került átadásra, az MRTT jubileumi, X. vándorgyűlésén, Győrben. Az MRTT tagjai a kitüntetéssel Horváth Gyula professzort, az MTA Regionális Kutatások Intézete tudományos tanácsadóját, az MRTT alapító elnökét ismerték el.

A díj második alkalommal, 2014. november 27-én került átadásra, az MRTT XII. vándorgyűlésén, Veszprémben. A társaság tagjai a kitüntetéssel Buday-Sántha Attila professzort, a PTE Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola alapítóját, az MRTT 2014. május 17-én elhunyt alelnökét ismerték el.

A díj harmadik alkalommal, 2016. szeptember 15-én került átadásra, az MRTT XIV. vándorgyűlésén, Nagyváradon. A társaság tagjai a kitüntetéssel Nemes-Nagy József professzort, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Regionális Tudományi Tanszéke egyetemi tanárát, a Földtudományi Doktori Iskola vezetőjét, az MRTT korábbi alelnökét ismerték el.

A díj negyedik alkalommal, 2018. október 19-én került átadásra, az MRTT XVI. vándorgyűlésén, Kecskeméten. A társaság tagjai a kitüntetéssel Rechnitzer János professzort, a Széchenyi István Egyetem egyetemi tanárát, a Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola vezetőjét, az MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete tudományos tanácsadóját, az MRTT tiszteletbeli elnökét ismerték el.

A díj ötödik alkalommal, 2020. október 30-án került átadásra, az MRTT XVIII. közgyűlésén, online. A társaság tagjai a kitüntetéssel Lengyel Imre professzort, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanárát, a Közgazdaságtani Doktori Iskola korábbi vezetőjét, az MRTT korábbi alelnökét, az MTA RTB korábbi elnökét ismerték el.

A díj hatodik alkalommal, 2022. október 6-án került átadásra, az MRTT XX. közgyűlésén, Budapesten. A társaság tagjai a kitüntetéssel Faragó László professzort, a KRTK Regionális Kutatások Intézete kutató professor emeritusát, korábbi igazgatóját, a Széchenyi István Egyetem ny. egyetemi tanárát, az MTA RTB korábbi alelnökét ismerték el.

A kisplasztika Botos Péter Ferenczy Noémi-díjas üvegszobrász alkotása.

Link1 | Link2 | Link3

© MRTT 2012. All Rights Reserved.